Aktiviteter

Aktiviteterna är tillfällen för att träffas med din Språkvän och utforska vad Linköping har att erbjuda! Det är också ett tillfälle att träffa andra Språkvänner. Aktiviteterna är alltid kostnadsfria och deltagande är frivilligt.

Se vår kalender för information om kommande aktiviteter!

Exempel på tidigare aktiviteter:

2022

Konsert med sånggruppen MEN! 17/5

2021

Guidad tur tillsammans med Linköpings guide klubb 2/12

Halloween filmkväll 3/11

2020 Inga aktiviteter på grund av Covid-19

2019

Beachvolleyboll i Trädgårdsföreningen onsdagen 19/6

Språkvänner spelade beachvolleyboll i Trädgårdsföreningen och fikade tillsammans efter. Många deltagare och mycket flås fick de upp i sanden! 🙂

Workshop i mobilfotografering tillsammans med Ulie och Aaron från Kulturlabbet

Aaron från Kulturlabbet gav oss en lektion i grundläggande och nyttiga inställningar i mobilkameran för att sedan lära oss 5 olika fotograferingstekniker. Därefter fick var och en sätta dessa nya kunskaper i verket där vi fick fotografera på egen hand och vi avslutade kvällen med att titta på varandras bilder och repetera teknikerna och reflektera över vilken effekt det gav bilderna.

 

Afternoon Tea med presentation av böcker på lätt svenska av Desirée på Stadsbiblioteket

Bibliotekarien Desirée från Stadsbiblioteket presenterade böcker av olika genre och på olika nivåer av lätt svenska för Språkvänner, en eftermiddag i strålande solsken medan vi satt och drack te på filtar i den vackra parken utanför biblioteket. Denna välbesökta stund genomfördes för andra året i rad och kommer definitivt ske igen, ungefär samma tid i nästa år!

 

Innebandy

Språkvänner hyrde gymnastiksalen och Linköpings Innebandy klubb höll i uppvärmning, övningar och matcherna som följde. En kväll med mycket svett och glädje!

 

Besök på konsthallen Passagen med aktivitet i konstverkstan

I februari besökte Språkvänner konsthallen Passagen, där vi först fick en visning av en av utställningarna och fick sedan tolka konstnären och konstverken med färg på två stora pappersstycken. De två nya konstverken gjorda av 9 Språkvänner finns att beskåda på Röda Korsets kontor på Repslagaregatan 8.

 

Fia med Knuff -spelkväll

Vi Ses- Språkvänner började året med att spela Fia med Knuff och äta pizza tillsammans. Tre lag tävlade under kvällen och till en av vinnarna ur varje lag lottades en till kvällens vinnare av ett Röda Korset första hjälpen kit.


2018

Utflykt till Flygvapenmuseum

Den 27 september gjorde ”Vi ses!” månadens utflykt, den här gången till Flygvapenmuseum i Linköping. En grupp på 30 nyfikna språkvänner möttes på museet och deltog i en guidad visning på lätt svenska under en timmes tid. Tillsammans fick vi se allt ifrån luftballonger till helikoptrar och höra spännande historier om hur det gick till när de första flygplanen byggdes. Efter visningen fikade vi tillsammans. Sedan var det fritt fram att själv gå runt i museet eller testa till exempel flygsimulatorn.

Utflykten gav möjlighet till att träffa andra språkvänspar, vilket var uppskattat! Dessutom var de som väntar på en språkvän inbjudna och de hade således också möjlighet att träffa både andra som är nya i Sverige och även etablerade i Sverige.

 

Picknick med boktips på lätt svenska

En varm junidag anordnade Linköpings Stadsbibliotek en picknick i det gröna utanför Stadsbiblioteket. Duktiga bibliotekarier bjöd på boktips på lätt svenska. Därefter bjöds det på fika och språkvännerna fick spela spel och ha det skönt i skuggan.

Minigolf och tipspromenad

Linköpings Kristna Råd bjöd in till en lördagseftermiddag på Ryttaregården. Språkvännerna fick spela bangolf, gå en tipspromenad och fika i solen.

Aaron från Kulturlabbet

Afternoon Tea

Innebandy

Besök på Passagen

Fia med Knuff spelkväll